De Werkwijze

Door bepaalde ervaringen of gebeurtenissen in het leven ontstaat voor jezelf of je omgeving ongewenst gedrag waardoor je vastloopt. Door gesprekken of oefeningen gaan we aan de slag om deze patronen aan het licht te brengen en bewust te worden. Door hier juist niet tegen te vechten, maar ‘het’ aan te gaan en de bijbehorende gevoelens juist te beleven, ontstaat acceptatie en loop je niet meer vast. Dit is de basis van mijn werkwijze.

Systemisch Werken / Familieopstellingen

Het maken van een familieopstelling is een vorm van psychotherapie het zogenaamd systemisch werken. Door het neerzetten van poppetjes, tekeningen of mensen in de ruimte zie je vaak heel helder hoe bepaalde patronen zichtbaar worden. Vaak zie je dat door middel van het opstellen van iemands systeem van herkomst niet direct zichtbare relaties tussen familieleden en de eventuele knelpunten daartussen kunt herkennen, erkennen en je dit ook kunt verwerken. De methodiek is heel laagdrempelig en effectief en met momenten lijkt het wel magie, maar mee dat er verschuivingen optreden tijdens de sessie, veranderen er ook patronen in ‘het echte leven’.

De methode wordt ook toegepast in organisaties, bijvoorbeeld om te onderzoeken waarom er stagnaties zijn in de ontwikkeling van een organisatie of waarom bepaalde conflicten telkens terugkeren. Dan heet dit een organisatieopstelling.

Contact

Praktijk Sylvia Vranken
Verbonden aan Praktijk EsSenSe
Watersley 34
6132 KA Sittard

T. 046-2040628
info@sylviavranken.nl

De praktijk is tijdens kantooruren bereikbaar

AGB Praktijk Sylvia Vranken 90067200
AGB Sylvia Vranken 90104791